Ancelotti en Arteta lijken niet onder de indruk: Everton en Arsenal imponeren niet

21-12-2019 15:22
9

Everton en Arsenal hebben allebei een punt overgehouden aan het treffen op Goodison Park: het werd 0-0. Duncan Ferguson en Freddie Ljungberg stonden voor de laatste keer langs de lijn bij respectievelijk Everton en Arsenal.

De vervangers van beide interim-trainers waren aandachtig toeschouwer tijdens de wedstrijd, maar zullen niet al te blij zijn met het spel dat Everton en Arsenal op de mat legden. Carlo Ancelotti neemt de taken over bij Everton, Mikel Arteta maakte de overstap van Manchester City naar Arsenal. De Spanjaard was in Manchester de assistent-trainer van Pep Guardiola.

De eerste helft was van een belabberd niveau en er was geen enkel schot tussen de palen te bewonderen. Gabriel Martinelli was het dichtst bij een doelpunt, maar de aanvaller van Arsenal schoot in zeer kansrijke positie wild naast het doel van Everton-keeper Jordan Pickford.

In de tweede helft kwam Arsenal beter in de wedstrijd, maar de scherpte voor het doel ontbrak duidelijk. Zo kreeg Pierre-Emerick Aubameyang een schietkans randje zestien, maar de Gabonees produceerde een slap rollertje. Everton kwam wel een aantal keer in de buurt van het Arsenal-doel, maar werd nauwelijks gevaarlijk. De wedstrijd eindigde dan ook in een doelpuntloos gelijkspel en voor Ancelotti en Arteta lijkt er werk aan de winkel bij hun nieuwe clubs.