Veerman met twee treffers gevierde man bij St. Pauli: 'Een monster in de spits'

Veerman met twee treffers gevierde man bij St. Pauli: 'Een monster in de spits'

21-12-2019 16:58
16

Nico Patschinski, voormalig spits van FC St. Pauli, vindt dat Henk Veerman van grote waarde is voor FC St. Pauli. De Nederlander maakte zaterdagmiddag twee treffers in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen de koploper van de 2. Bundesliga, Arminia Bielefeld.

"Veerman is een monster in de spits", begint Patschinski in gesprek met BILD. Patschinski vergelijkt Veerman met de boomlange oud-spits van Tsjechië, Jan Koller. "Het zijn allebei van nature geen begaafde voetballers, maar Veerman kan ballen vasthouden zoals Koller dat vroeger bij Dortmund deed. Die had trouwens schoenen zo groot als mijn badkuip."

Ook de Nederlandse trainer van St. Pauli, Jos Luhukay, ziet de waarde in van Veerman. "Ik zei het voor het seizoen al: als Henk fit is, moet hij tussen vijf en tien doelpunten kunnen maken."

Dat liet de Nederlander zaterdagmiddag in het duel met koploper Arminia Bielefeld ook zien: hij maakte voor rust de eerste twee doelpunten voor St. Pauli en zag zijn ploeg vervolgens met 3-0 winnen in het eigen Millerntor-Stadion.