Zirkzee slaat weer toe: Nederlander schiet Bayern München langs Wolfsburg

21-12-2019 17:27 Laatste update: 17:30
44

Joshua Zirkzee was wederom de grote man bij Bayern München zaterdagmiddag. De Nederlander kwam als invaller binnen de lijnen en schoot de bevrijdende 1-0 tegen de touwen. Net als tegen Freiburg was hij dus belangrijk voor zijn ploeg.

Bayern München - Wolfsburg 2-0
Joshua Zirkzee is wederom de grote man bij Bayern München. De achttienjarige Nederlander kwam vlak voor tijd in de ploeg bij Bayern en schoot zijn team, net als tegen Freiburg, naar de overwinning. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, twijfelde niet en schoot raak. Wout Weghorst begon op de bank bij Wolfsburg, aangezien trainer Oliver Glasner ervoor koos om met meer snelheid voorin te gaan spelen. Vlak voor het laatste fluitsignaal zette Serge Gnabry nog de 2-0 op het scorebord in de Allianz Arena.

FSV Mainz - Bayer Leverkusen 0-1
Bij Mainz tegen Leverkusen leek er lange tijd geen winnaar te komen. De ploeg van trainer Peter Bosz moest na een rode kaart voor Wendell na ongeveer 70 minuten spelen oppassen dat het niet met lege handen wegging bij Mainz. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Lucas Alario voor dolblije gezichten bij Leverkusen door de winnende treffer achter Mainz-keeper Robin Zentner te schieten.

RB Leipzig - Augsburg 3-1
Leipzig had vrijwel de gehele wedstrijd het overwicht, maar keek lang tegen een 0-1 achterstand aan. Florian Niederlechner tikte een goede voorzet al na acht minuten spelen achter Leipzig-keeper Péter Gulácsi. Ondanks de vele mogelijkheden kwam de thuisploeg lange tijd niet tot een doelpunt, totdat Konrad Laimer de gelijkmaker op prachtige wijze binnenschoot. Met nog tien minuten te spelen zette Patrik Schick de meer dan verdiende 2-1 voor Leipzig op het scorebord, waardoor de ploeg van Julian Nagelsmann de koppositie in de Bundesliga steven in handen houdt. Vlak voor tijd pikte ook Yussuf Poulsen zijn doelpunt mee: 3-1.

1. FC Köln - Werder Bremen 1-0
Davy Klaassen en Werder Bremen raken steeds meer in de problemen in de Bundesliga. Ook op bezoek bij directe concurrent Köln werd er verloren, waardoor Werder in de degradatiezone blijft staan. Jhon Córdoba maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Schalke 04 - Freiburg 2-2