Verrassende clubs in Engelse subtop, Aston Villa staat in gevarenzone

21-12-2019 17:58
4

Aston Villa staat in de gevarenzone na de verloren degradatiekraker tegen Southampton. De ploeg van Anwar El Ghazi verloor op eigen veld met 1-3. Newcastle United klimt door winst op Crystal Palace naar het linkerrijtje.

Aston Villa - Southampton 1-3
Aston Villa stond voor de loodzware taak om een resultaat te halen tegen Southampton. The Saints stonden na 31 minuten spelen al met 0-2 voor door doelpunten van Danny Ings en Jack Stephens. Aston Villa kon er voor de rust nog een wedstrijd van maken, maar bleek niet efficiënt genoeg.

Toen Ings vlak na rust zijn tweede doelpunt maken was de wedstrijd definitief gespeeld. De aansluitingstreffer van Jack Grealish viel pas een kwartier voor tijd, al kreeg Aston Villa nog wat kleine kansen.

Southampton en Aston Villa wisselen van positie in Engeland: Southampton staat nu zeventiende en de club uit Birmingham is nu nummer achttien.

Newcastle - Crystal Palace 1-0
Newcastle United heeft op het nippertje drie punten overgehouden aan het duel met Crystal Palace. De beslissende treffer van miljoenenaankoop Miguel Almiron viel pas in de slotfase. De wedstrijd ging lang gelijk op, al hadden The Magpies de grootste kansen van de wedstrijd.

Het leek erop dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen, tot Almiron in de 84e minuut toesloeg. De Paraguyaan schoot knap binnen nadat een voorzet vanaf rechts voor zijn voeten belandde. Bij Crystal Palace stond Patrick van Aanholt in de basis. Jaïro Riedewald bleef negentig minuten op de bank.

Brighton - Sheffield United 0-1
Sheffield United meldt zich knap in de subtop van de Premier League door een zwaarbevochten overwinning op het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper. Het werd 0-1. Oliver McBurnie maakte na 23 minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sheffield leek de wedstrijd in de tweede helft te beslissen, maar de goal van Jack O'Connell werd vanwege buitenspel afgekeurd. Namens Brighton kreeg Aaron Connolly de grootste mogelijkheid.

Sheffield mag zich na achttien wedstrijden de trotse nummer vijf van Engeland noemen. Brighton staat op plaats dertien.

Norwich City - Wolverhampton 1-2
Wolverhampton Wanderers heeft opnieuw goede zaken gedaan in de competitie door laagvlieger Norwich City te verslaan. The Wolves zegevierden met 1-2. Norwich kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door Tim Cantwell, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd.

Na een uur maakte Romain Saiss gelijk. In de slotfase scoorde ook Raul Jiménez nog, waardoor Wolverhampton er met de zege vandoor gaat. De ploeg staat nu zesde in de Premier League, terwijl Norwich City negentiende staat.