Blind moet rekening houden met einde van carrière:  'Lastig verhaal bij littekens'

Blind moet rekening houden met einde van carrière: 'Lastig verhaal bij littekens'

21-12-2019 21:17 Laatste update: 21:54
129

Het einde van de carrière van Daley Blind mag niet uitgesloten worden. Er is naar aanleiding van de gevolgen van een hartspierontsteking een defibrillator geplaatst bij de verdediger en dat zorgt voor zorgen.

Zaterdagavond werd er tijdens De Eretribune op FOX Sports uitgebreid gesproken over de medische zorgen van Blind. Jan Hoogsteen, cardioloog aan het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, verbaast zich over het vroegtijdig plaatsen van een defibrillator. " Het baart me zorgen dat het kastje zo snel is geplaatst. Het feit dat hij een kastje heeft gekregen is vrij snel, meestal wacht je af tot iemand uitgeziekt is."

De cardioloog gaat in op de mogelijke gevolgen van de ontsteking. "Er zijn gevallen waar de hartspierontsteking littekens achterlaat. Die zitten in de hartspier en kunnen een voedingsbodem zijn voor ritmestoornissen, die bij inspanning weer optreden. Aan de andere kant kan er ook hartfalen ontstaan, waardoor die hartspier heel zwak wordt én blijft."

Blind staat volgens Hoogsteen sowieso drie tot zes maanden buitenspel. Hij kan echter ook niet uitsluiten dat er een situatie ontstaat waarbij de carrière van Blind op de tocht komt te staan. "Je weet het op dit moment nog niet. Als de hartspier verzwakt is en we komen er in de komende maanden achter dat er littekenweefsel in die hartspier zelf is achtergebleven na de ontsteking, wordt het een lastig verhaal voor zijn carrière", vertelt Hoogsteen tot grote schrik van de presentatoren.