Faber wint eerste competitieduel eenvoudig dankzij excellerende Ihattaren

Faber wint eerste competitieduel eenvoudig dankzij excellerende Ihattaren

21-12-2019 21:36 Laatste update: 22-12-2019 00:30
65

PSV heeft het kalenderjaar 2019 op een positieve manier afgesloten. Ernest Faber boekte tegen PEC Zwolle zijn eerste zege in de competitie en deed dat met klinkende cijfers: 4-1.

De Eindhovenaren speelden de eerste competitiewedstrijd zonder Mark van Bommel en startten met Cody Gakpo in de spits. PSV kon zich geen slechtere start van het duel wensen. Door geklungel van Daniel Schwaab was het Mustafa Saymak die de score vroeg opende: 0-1. Terwijl de Eindhovense supporters de ontslagen Mark van Bommel een hart onder de riem staken, was het PSV dat snel orde op zaken stelde.

Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn combineerden snel en eerstgenoemde schoot hard binnen in de korte hoek, waardoor PSV rap op gelijke hoogte kwam. PSV drong aan en snel na de gelijkmaker was het wéér raak. Mohamed Ihattaren toonde andermaal zijn klasse en tekende op fraaie wijze voor de tweede Eindhovense treffer, waardoor PSV met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede helft kon PSV voortborduren op de individuele klasse voorin. Faber bracht in de rust Bruma binnen de lijnen en de Portugees zorgde met een rebound van dichtbij voor de beslissing: 3-1. Het treffen kibbelde vervolgens voort zonder al te veel hoogtepunten, tot Gakpo met een fantastische solo zichzelf naar het slotakkoord slalomde: 4-1.