Afellay heeft na laatste fluitsignaal boodschap voor fans: 'Ik wilde ze bedanken'

Afellay heeft na laatste fluitsignaal boodschap voor fans: 'Ik wilde ze bedanken'

21-12-2019 21:59
43

PSV-aanvoerder Ibrahim Afellay nam na de 4-1 overwinning op PEC Zwolle de tijd om de supporters toe te spreken. De 33-jarige verloren zoon wilde de fans bedanken voor hun steun tijdens de moeizaam verlopen oktober-, november- en decembermaanden.

"Het was geen makkelijk half jaar voor jullie en ook niet voor ons. Na de winterstop hopen we er een goede tweede seizoenshelft van te maken", liet Afellay kort na het laatste fluitsignaal weten. "Er is veel gebeurd, alles is al gezegd, maar de supporters zijn desondanks altijd achter ons blijven staan. Daar wilde ik ze enorm voor bedanken", verklaarde hij zijn actie voor de camera's van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

PSV sluit met de zege op PEC een roerige week af, waarin het zich in de KNVB Beker met de grootste moeite ontdeed van GVVV. "Overal ter wereld zijn er verrassingen, laagvliegers die van grote clubs winnen. Maar die wedstrijd was dramatisch", aldus Afellay. "Maar goed, we zijn door en dat is wat telt in deze periode. Daarna nog één belangrijke wedstrijd vlak voor de winterstop, ik denk dat we dat goed gedaan hebben."

De routinier hoopt dat zijn overwegend jonge medespelers zullen leren van de moeizame maanden voorafgaand aan de winterstop. "Voor heel veel jognens een nieuwe situatie. De gemiddelde leeftijd is 22, 23 en 24 jaar: voor het eerst bij een grote club, ze moeten presteren én goed spelen. Als je dan niet tot een resultaat komt, gaat dat knagen: dat is logisch. Maar goed, dat gaat met vallen en opstaan. Als wij hieruit komen, geloof ik dat het nog hele grote jongens kunnen worden", sluit Afellay af.