Inter herovert koppositie op overtuigende wijze, matig 'Avondje NAC' in Breda

21-12-2019 22:10 Laatste update: 22:54
5

Inter heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de koppositie in de Serie A herroverd. NAC toonde zich een maatje te groot voor FC Dordrecht en in Duitsland kwam titelkandidaat Borussia Mönchengladbach, met Jaivaro Dilrosun en Karim Rekik in de basis, niet verder dan een teleurstellend gelijkspel.

Inter – Genoa 4-0

Inter moest de jacht op het heroveren van de koppositie starten zonder de geschorste Lautaro Martinez. De zeventienjarige Sebastian Esposito verving de Argentijn. Inter kwam na een half uur spelen via Romelu Lukaku op voorsprong. I Nerazzurri leek snel zaken te willen doen, want twee minuten later was het weer raak. Dit keer gaf Lukaku de bal af en was het Roberto Gagliardini die binnenschoot.

Na rust ging Inter verder waar het gebleven was en na een uur spelen ging de bal op de stip. Lukaku gunde de bal aan zijn jonge aanvalspartner en Esposito bleef koel vanaf elf meter: 3-0. Het slotakkord kwam op naam van de uitblinkende Belgische spits, die de 4-0 op zéér fraaie wijze tegen de touwen werkte, waardoor Inter de koppositie in de Serie A weer te pakken heeft.

NAC – FC Dordrecht 3-0

Een ouderwets avondje NAC op de zaterdagavond heeft geen problemen opgeleverd voor de Bredase formatie. Hekkensluiter FC Dordrecht kwam op bezoek in Noord-Brabant en standhouden tot de rust, maar niet meer dan dat.

NAC nam in de tweede helft ruim afstand van de rode lantaarn-dragers. Luka Ilic werd na rust binnen de lijnen gebracht dit bleek een slim besluit, hij tekende namelijk voor de bevrijdende openingstreffer. Vervolgens was het Sidney van Hooijdonk die de marge verdubbelde. Robin Schouten schoot vlak voor tijd de derde treffer binnen, op een verder weinig hoogstaand duel in Breda.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach 0-0

Borussia Mönchengladbach ging zaterdagavond in Berlijn op jacht naar opnieuw een overwinning, waarmee men weer op gelijke hoogte kon komen met koploper Red Bull Leipzig. Die overwinning kwam er niet, want de formatie van Jürgen Klinnsmann, met Dilrosun en Rekik in de basis, bood stug weerstand aan de bezoekers. Beide ploegen kregen in de eerste helft wat kansjes, maar treffers bleven uit.

In het tweede bedrijf was het Gladbach wat de duimschroeven aandraaide. Er volgden een aantal grote kansen, maar Denis Zakaria, Alassane Plea, Breel Embolo en Matthias Ginter kregen de bal niet binnengewerkt achter Rune Jarstein. Hierdoor moest er genoegen genomen worden met een doelpuntloze puntendeling, waardoor Red Bull Leipzig nu alleen aan kop gaat in de Bundesliga.

Paris SG - Amiens 4-1

Paris SG nam het zaterdagavond in eigen huis op tegen laagvlieger Amiens. De avond in het Parc des Princes werd een ware speeltuin voor supersterren Kylian Mbappe en Neymar. De Parijzenaren namen al vroeg de voorsprong. Mbappe profiteerde op genadeloze wijze van defensief geklungel bij Amiens, waardoor PSG met een 1-0 voorsprong de rust inging.

In de tweede helft nam PSG uiteindelijk ruim afstand. Vlak na rust posteerde Neymar zichzelf op het scorebord, waardoor de score verdubbeld werd. Via opnieuw Mbappe werd het 3-0 en daarmee was een eenvoudige zege beklonken. Amiens deed via Stiven Mendoza nog wél wat terug in de vorm van een eretreffer. Het slotakkoord was aan Mauro Icardi: 4-1.