Ajax ontvangt Spakenburg in de beker, mogelijk AZ-PSV in de kwartfinales

Ajax ontvangt Spakenburg in de beker, mogelijk AZ-PSV in de kwartfinales

21-12-2019 22:15 Laatste update: 22:23
163

Ajax en PSV hebben het getroffen in de loting voor de KNVB Beker. De Amsterdammers spelen in de achtste finale thuis tegen Tweede Divisie-club vv Spakenburg, terwijl PSV afreist naar NAC Breda. Feyenoord heeft met het thuis sterke Fortuna Sittard een op papier lastigere tegenstander.

Beide clubs zijn zaterdagavond tijdens De Eretribune aan elkaar gekoppeld door Go Ahead Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate en FOX Sports-analist Hugo Borst. Zij hebben ook direct het vervolgtraject tot aan de finale bepaald. Deze heeft een potentieel interessante kwartfinale opgeleverd: de winnaar van TOP Oss-AZ treft NAC Breda of PSV.

Als Ajax het redt tegen Spakenburg, komt het Heracles of Vitesse tegen: de Almeloërs of de Arnhemmers hebben dan thuisvoordeel. Feyenoord speelt in de kwartfinales tegen sc Heerenveen of Willem II, als het weet af te rekenen met Fortuna. De Rotterdammers zouden Ajax pas in de finale kunnen treffen.

De achtste finale-wedstrijden worden afgewerkt op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 januari. Op 11, 12 en 13 februari worden de kwartfinales afgewerkt. Tussen 3 en 5 maart wordt bepaald wie op zondag 19 april in de finale zullen staan.

De volledige loting:
Fortuna Sittard-Feyenoord
Heracles Almelo-Vitesse
FC Eindhoven-FC Utrecht
Ajax-Spakenburg
SC Heerenveen-Willem II
IJsselmeervogels-Go Ahead Eagles
TOP Oss-AZ
NAC Breda-PSV