Willem II stelt sfeervol Koning Willem II Stadion teleur met povere 0-0 remise

Willem II stelt sfeervol Koning Willem II Stadion teleur met povere 0-0 remise

21-12-2019 22:35
46

Willem II heeft zaterdagavond verzuimd om de fantastische eerste seizoenshelft een passend slot te geven. De Tilburgers wisten in eigen huis het net niet te vinden en omdat Fortuna voorin ook geen vuist wist te maken eindigde het duel zoals het ook begon: 0-0.

In Tilburg werd er de laatste weken op een roze wolk geleefd en niets leek dan ook een goed resultaat tegen Fortuna in de weg te staan. Met een overwinning op de Limburgers konden de Brabanders feestelijk de winterstop ingaan met een knappe derde plek. Fortuna leek niet van plan om medewerking te verlenen aan het Tilburgse feest en men verdedigde vanaf het eerste fluitsignaal gedecideerd.

Wedden

Meer odds

Het strijdplan van Fortuna zorgde ervoor dat het duel in het sfeervolle Koning Willem II Stadion nooit tot ontbranding kwam. Willem II had moeite om op te boksen tegen het verdedigende spel van de Limburgse bezoekers en het strijdplan van de minst presterende uitploeg van de Eredivisie sorteerde effect. Gescoord werd er niet in de eerste helft.

Na rust kwam Willem II duidelijk met zeer aanvallende gedachten uit de kleedkamer, zonder effect. Fortuna bleef doen wat het in de eerste helft ook deed en loerde op de counter. De eerste échte grote kans liet op zich wachten tot de 61e minuut, maar Mike Tresor Ndayishimiye werd afgestopt door een alerte Alexei Koselev. De povere pot in Tilburg kabbelde langzaamaan richting het fluitsignaal en het teleurstellende treffen eindigde zoals het begon: 0-0. Willem II eindigt de eerste seizoenshelft op de vierde plek, terwijl Fortuna als nummer veertien de winterstop ingaat.