Dumfries-vervanger beloond met plek in A-selectie: 'Hij begrijpt dat ik eraan kom'

Dumfries-vervanger beloond met plek in A-selectie: 'Hij begrijpt dat ik eraan kom'

21-12-2019 23:54
39

Jordan Teze heeft een succesvolle sollicitatie bij PSV afgeleverd. De twintigjarige rechtsback stond zaterdagavond tegen PEC Zwolle voor het eerst in de basis bij een Eredivisie-wedstrijd en kreeg na afloop te horen dat hij officieel is overgeheveld naar de A-selectie.

Toen Denzel Dumfries een gele kaart kreeg tegen Feyenoord, vermoedde Teze al dat hij de geschorste PSV-captain moest vervangen tegen PEC. Na het midweekse treffen met GVVV kreeg hij de bevestiging van de nieuwe trainer Ernest Faber. "De trainer vroeg: ben je er klaar voor? Ik zei dat ik er zeker klaar voor was. Ik was er gisteren (woensdag, red.) al klaar voor", vertelde hij lachend aan het Eindhovens Dagblad.

Na de winterstop mag Teze weer proberen om Dumfries het leven 'zuur' te maken. "Hij heeft na deze wedstrijd wel een beetje begrepen dat ik eraan kom. En dat ik sta te popelen om erbij te komen, dat is ook alleen maar goed voor ons beiden. Dat houdt ons scherp", aldus de jongeling, wiens basisdebuut naar meer smaakt. "Ik blijf gewoon mijn ding doen. Het is niet zo dat ik op mijn luie reet ga zitten. Sterker nog: van mij hadden we wel door mogen gaan."