'Chelsea wil 120 miljoen betalen en leidt de dans om Dortmund-ster Sancho'

'Chelsea wil 120 miljoen betalen en leidt de dans om Dortmund-ster Sancho'

22-12-2019 11:44 Laatste update: 12:05
11

Chelsea gaat de strijd aan met Manchester United en Liverpool om de handtekening van Jadon Sancho. The Blues hebben zelfs de beste papieren, aangezien de Londenaren bereid zijn om te voldoen aan de vraagprijs van Borussia Dortmund, meldt The Sun.

De Duitse topclub zet in op een transfersom van ongeveer 120 miljoen euro. Vooral Liverpool is daarvan geschrokken, maar Chelsea wil dat bedrag wél op tafel leggen. De club van manager Frank Lampard wil een statement maken, schrijft de boulevardkrant. Sancho moet de leemte invullen die Eden Hazard heeft achtergelaten op Stamford Bridge.

De Engelse international was dit seizoen in vijftien Bundesliga-duels alweer goed voor negen treffers en negen assists. Desondanks meldden Duitse media onlangs dat Dortmund een verkoop van Sancho overweegt, nadat hij rond het Champions League-duel met FC Barcelona opnieuw zijn boekje te buiten ging. Die Schwarzgelben zouden het gedrag van de negentienjarige vleugelaanvaller zat zijn.

Volgens The Sun wil Dortmund pas na dit seizoen overgaan tot een transfer, aangezien Sancho van levensbelang is in de titelstrijd in Duitsland. Mogelijk legt Chelsea hem al in januari vast om hem tot het einde van het seizoen weer te verhuren aan Dortmund. Zo'n deal kwamen de clubs eerder overeen met Christian Pulisic.