'Hateboer en Veltman op shortlist van drie in Rome: concurrentie van Belg'

'Hateboer en Veltman op shortlist van drie in Rome: concurrentie van Belg'

Gepubliceerd: zondag 22 december 2019 om 13:15zo 22-12-2019 om 13:15

Hans Hateboer en Joël Veltman mogen zich in de belangstelling verheugen van AS Roma. De Romeinen zijn in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback bij de Oranje-internationals uitgekomen, meldt de Corriere dello Sport zaterdag.

Volgens de Italiaanse sporktrant heeft Roma drie opties in januari. Naast Hateboer en Veltman is ook Timothy Castagne in beeld. De 24-jarige Belg is ploeggenoot van Hateboer bij Atalanta Bergamo, dat opnieuw uitstekend presteert in de Serie A en zelfs wist te overwinteren in de Champions League. Veltman is dit seizoen een vaste waarde in het hart van de defensie bij Ajax, maar vorig seizoen speelde hij regelmatig als rechtsback. Die positie vult hij ook in bij Oranje.

Castagne zou de favoriet zijn van i Giallorossi, maar hij is waarschijnlijk te duur. Ook ploeggenoot Hateboer blijkt mogelijk onhaalbaar. De 27-jarige Veltman wordt daardoor als interessante optie gezien, mede vanwege zijn veelzijdigheid. De IJmuidenaar ligt nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff Arena.

De Romeinen zitten dun in de bezetting op rechtsback. Chelsea-huurling Davide Zappacosta scheurde in oktober zijn kruisband en moet nog maanden revalideren. Daarnaast houdt de huidige nummer vier van de Serie A rekening met een vertrek van Davide Santon. Aangezien de ploeg van trainer Paulo na de winter nog op drie fronten actief is, wordt versterking noodzakelijk geacht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws