Van der Sar wijst naar KLM, Shell en regering: 'Wij maken geen statement'

Van der Sar wijst naar KLM, Shell en regering: 'Wij maken geen statement'

22-12-2019 13:32
77

Edwin van der Sar blijft vierkant achter de keuze voor het winterse trainingskamp van Ajax in Qatar staan. Van 4 januari tot en met 12 januari bereiden de Amsterdammers zich in de zogeheten Aspire Zone voor op de tweede seizoenshelft, iets wat voor de nodige weerstand zorgt.

Mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Right Watch zijn fel gekant tegen het trainingskamp van Ajax in Qatar. Van der Sar is daar echter niet gevoelig voor en prevaleert het sportieve belang. "Het zijn ideale omstandigheden om te trainen", legt de algemeen directeur van Ajax uit aan FOX Sports.

"We zijn er vijf jaar geleden onder Frank de Boer ook geweest. De velden zijn schitterend, de omstandigheden zijn goed en het is niet te ver vliegen. Daar hebben we voor gekozen. Dat er organisaties zijn die aangeslagen zijn, dat kan. Iedereen heeft zijn invalshoek. Wij weten best wat er in de wereld speelt, maar ik denk niet dat wij de partij zijn in Nederland om daar een statement over te maken."

Van der Sar wijst naar 'grote bedrijven'. "Zoals KLM of Shell. Wij zijn zeker ook een groot bedrijf, maar niet in dezelfde mate als KLM of de regering. Volgens mij gaat het koningshuis er ook weleens heen", vervolgt Van der Sar, die naar eigen zeggen wel weet wat er speelt. "Ik ben niet wereldvreemd. Maar we kijken naar omstandigheden waarmee we ons als elftal goed kunnen voorbereiden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie