LIVE-discussie: Buijs kiest voor 19-jarige basisdebutant tegen Emmen

LIVE-discussie: Buijs kiest voor 19-jarige basisdebutant tegen Emmen

22-12-2019 13:44 Laatste update: 13:49
8

FC Groningen is er zondag alles aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in de Eredivisie te winnen. De ploeg van coach Danny Buijs wil de aansluiting houden met de ploegen die strijden om een ticket voor de play-offs.

Buijs gunt Daniël van Kaam zijn basisdebuut. De 19-jarige jeugdspeler vervangt op het middenveld Ramon Pascal Lundqvist. Verder zijn er geen wijzigingen ten opzichte van het bekerduel met FC Utrecht van donderdag (0-1). De Groningers staan nog altijd op een tiende plaats in de Eredivisie, maar wisten sinds begin november al niet meer te winnen. Een zege is dan ook broodnodig om zicht te houden op de play-offs.

Bij FC Emmen begint Glenn Bijl in de basis. Voor de rechtsback is het een pikant duel. Hij heeft een verleden in Groningen en leek afgelopen zomer op het punt te staan om terug te keren Hitachi Capital Mobility Stadion. Ook Tom Hiariej, Michael de Leeuw en Keziah Veendorp hebben een verleden bij de Groningers. Emmen pakte dit seizoen pas één puntje in uitduels en staat momenteel veertiende in de Eredivisie.

De opstellingen

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Memisevic, Te Wierik, Warmerdam; Hrustic, Matusiwa, Van Kaam, El Hankouri; Sierhuis, Asoro

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Heylen, Veendorp; Hiariej, Chacon; Laursen, De Leeuw, Peña; Kolar