Napoli wint in blessuretijd van Sassuolo, Atalanta vernedert AC Milan

22-12-2019 16:35 Laatste update: 22:41
63

Napoli heeft in de absolute blessuretijd van de wedstrijd tegen Sassuolo de overwinning gepakt. De ploeg van Gennaro Gatusso maakte het zichzelf onnodig lastig, maar in de blessuretijd besliste ... het doelpunt in het voordeel van Napoli: 1-2. AC Milan heeft zondag een historische nederlaag geleden tegen Atalanta Bergamo. De stuntploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer versloeg de gevallen grootmacht met liefst 5-0.

Sassuolo - Napoli 1-2
Napoli heeft diep in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Sassuolo de drie punten gepakt. De ploeg van coach Gennaro Gattuso had het lang lastig op bezoek bij Sassuolo. Na ongeveer een halfuur spelen zette Hamed Junior Traorè de thuisploeg op voorsprong, Napoli kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Allan. De ploeg uit Napels kreeg voldoende kansen om de overwinning uit het vuur te slepen, José María Callejón raakte de lat, Dries Mertens kopte volledig vrijstaand naast en een doelpunt van Callejón werd, na inmenging van de VAR, afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zorgde Pedro Obiang met een eigen doelpunt voor de beslissing in het voordeel van Napoli.

Atalanta Bergamo - AC Milan
Atalanta vernederde Milan zondag met goals van Alejandro Gomez, Mario Pasalic, Josip Ilicic (tweemaal) en Luis Muriel. De Roon speelde de hele wedstrijd, Hateboer mocht vlak voor tijd invallen. Door de overwinning staat Atalanta nu op de vijfde plek in de Serie A met 31 punten, elf punten achter de twee koplopers Internazionale en Juventus. Voor nummer tien Milan was het de grootste nederlaag in de Serie A.

Cambuur - Excelsior
SC Cambuur verstevigde zijn leidende positie in de Eredivisie met een verdiende overwinning op Excelsior. Robert Mühren, Jamie Jacobs en Issa Kallon maakten de doelpunten voor de club uit Leeuwarden. Rai Vloet redde de eer namens Excelsior. De voorsprong op nummer twee Jong Ajax is drie punten en zelfs acht op nummer drie De Graafschap. SC Telstar versloeg Jong AZ zondagmiddag met 3-1.