Heldenrol Vlap bij broodnodige overwinning Anderlecht: Nederlander maakt er twee

Heldenrol Vlap bij broodnodige overwinning Anderlecht: Nederlander maakt er twee

22-12-2019 21:58 Laatste update: 22:01
33

Het was de avond van Michel Vlap tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en KRC Genk. De Nederlander maakte allebei de doelpunten tijdens de 2-0 overwinning in het eigen Lotto Stadion.

Genk was de betere in de beginfase, maar Anderlecht-keeper Van Crombrugge hield zijn team een aantal keer goed op de been. Daarna herstelde Anderlecht het evenwicht. Vlap dwong Borges bijna tot een eigen doelpunt na een strakke voorzet. De grootste kans voor Anderlecht was voor Doku. Die kon alleen voor Genk-keeper Vandevoordt niet de 1-0 maken.

Na de pauze trok Anderlecht weer naar voren, en deze keer wél met succes. Doku speelde Vlap aan en die werkte goed af. Anderlecht kreeg ruimte en kon al snel profiteren. Chadli miste eerst nog, maar Vlap kon wel de 2-0 maken. Een harde klap voor Genk, dat geen vuist meer kon maken. Het kwam niet verder dan een afgekeurd kopbaldoelpunt van Samatta en bleef met lege handen achter. Vlap kreeg vlak voor tijd nog een publiekswissel.

Anderlecht is zo de winnaar van het weekend in België. Het komt tot op vijf punten van Play-Off 1. KRC Genk blijft hangen op plaats acht, maar staat wel nog twee punten voor op Anderlecht.