Real speelt gelijk tegen Athletic Bilbao en morst dure punten in strijd om titel

22-12-2019 22:53
8

Real Madrid heeft in de strijd om het kampioenschap in de Primera Division dure punten laten liggen tegen Athletic Bilbao. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu raakte de ploeg van coach Zinedine Zidane maar liefst drie maal het aluminium, maar een doelpunt viel er niet: 0-0.

Het was Real Madrid dat de overhand had in het duel met Athletic Bilbao, maar de ploeg kwam in de eerste helft niet tot scoren. Karim Benzema kwam een aantal keer dichtbij, maar Bilbao-keeper Unai Simon bleek telkens een sta in de weg. Was de keeper dan een keer kansloos, dan viel de bal tegen het aluminium.

Bilbao probeerde het veld klein te houden en daar had Real het erg moeilijk mee. Invaller Nacho kwam in de tweede helft misschien nog wel het dichtst bij een doelpunt, maar de verdediger kopte de bal uit een hoekschop hard op de lat. Ook Luka Jovic kreeg dé kans om Real op voorsprong te zetten, maar de spits werkte de bal net als zijn ploeggenoot Nacho tegen de lat.

Real bleef het richting het einde van de wedstrijd wel, maar had ook aan zes minuten blessuretijd niet genoeg om een beslissing te forceren. Daarmee moet het de gedeelde koppositie in de Primera Division afstaan aan FC Barcelona, dat zaterdag in het eigen Camp Nou met 4-1 won van Deportivo Alavés.