Kökcü een 'prachtige speler': 'Tegen FC Utrecht vond ik hem de grote uitblinker'

Kökcü een 'prachtige speler': 'Tegen FC Utrecht vond ik hem de grote uitblinker'

23-12-2019 06:45
32

Feyenoord speelde zondag zeker niet groots op bezoek bij FC Utrecht (1-2), maar beschikte met Orkun Kökcü wel over de man in vorm. De Telegraaf-rapporteur John Rep is onder de indruk en geeft de achttienjarige middenvelder een 7,5.

"Kökcü was in balbezit heel goed, maakte weinig fouten en werkte ontzettend hard. Ja, ik ben verkocht en heb van hem genoten. Wát een prachtige speler", zegt de oud-international in de ochtendkrant. "Je ziet dat hij vertrouwen uitstraalt. Hij speelt frank en vrij. En voor de supporters is het natuurlijk mooi dat hij ook bij Feyenoord is opgeleid. Dit soort jongens past bij de filosofie van de club, zoals je bij Ajax nu spelers als Noa Lang, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp stap voor stap ziet doorbreken. Tegen FC Utrecht vond ik Kökcü de grote uitblinker."

Ook Jens Toornstra was belangrijk voor Feyenoord. Volgens Rep staat het middenveld van de Rotterdammers 'wel aardig'. "Ze mogen niet klagen." Van de aanvalslinie werd hij minder enthousiast. "Normaal gesproken trekt Steven Berghuis de kar, hij is vaak de grote uitblinker. En Luis Sinisterra vind ik ook een prima speler", stelt de oud-spits. "Als dat soort jongens dan wat minder is, merk je dat enorm. Tegen Utrecht vond ik het allemaal niet geweldig." Nicolai Jörgensen kreeg het laagste cijfer aan Feyenoord-zijde, een 5,5. "Omdat hij geen schim was van de spits die vroeger zoveel indruk maakte."