De Boer lyrisch: 'Ongelofelijke kwaliteiten, in m'n ogen hét supertalent van Ajax'

De Boer lyrisch: 'Ongelofelijke kwaliteiten, in m'n ogen hét supertalent van Ajax'

23-12-2019 07:34 Laatste update: 08:10
45

Ronald de Boer is onder de indruk van Sontje Hansen. Het zeventienjarige 'supertalent' maakte zondag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (6-1) zijn Eredivisie-debuut, nadat hij woensdag in het bekerduel met Telstar al minuten mocht maken.

De Boer is lyrisch over Hansen. "Hij heeft in mijn ogen ongelofelijke kwaliteiten", aldus de oud-Ajacied bij FOX Sports. "Hét supertalent in mijn ogen is op dit moment Sontje Hansen. Hij heeft het ook laten zien op het WK Onder-17." Hansen kroonde zich vorige maand met zes goals tot topscorer van het mondiale eindtoernooi.

Ook Jurgen Ekkelenkamp kan op mooie woorden rekenen van De Boer. De negentienjarige middenvelder maakte tegen ADO zijn basisdebuut en nam de 3-0 voor zijn rekening. "Hij laat het ook wekelijks in de Keuken Kampioen Divisie zien bij Jong Ajax. Ik vind dat hij echte een stabiele factor aan het worden is", stelt De Boer.

De analist van FOX Sports ziet in Ekkelenkamp een mooie rol weggelegd bij Ajax. "Als Donny van de Beek in de winter onverhoopt weg zou gaan naar Real Madrid, dat gerucht hangt nog altijd in de lucht, dan denk ik dat hij een goede opvolger is."