Perez stipt 'minder scherpe' AZ'ers aan: 'Dat duurde bij Koopmeiners even'

Perez stipt 'minder scherpe' AZ'ers aan: 'Dat duurde bij Koopmeiners even'

23-12-2019 08:28
14

Een week na de knappe zege op Ajax ging AZ op Het Kasteel hard onderuit tegen Sparta (3-0). Kenneth Perez zag een enigszins logische reactie bij de ploeg van trainer Arne Slot.

"Vorige week won AZ van Ajax, dat is een soort van mijlpaal. Dan is het een vrij normale reactie dat je net iets minder gaat doen, dat je net wat minder scherp bent", zegt Perez bij FOX Sports. De Deense analist zag dat daar tegen Sparta duidelijk sprake van was. "De duels werden totaal niet gewonnen."

"Wijndal liet de bal van zijn voet springen. Bij Koopmeiners duurde het even voordat hij de pass gaf en dan word je onder druk gezet. Boadu, altijd wel te porren om hard te werken, wandelde nu een beetje", somt de Deense analist op. "Dat rook Sparta en daar maakten ze optimaal gebruik van. Maar ik had ook met een man minder meer van AZ verwacht."

"Je hebt een surplus aan kwaliteit. Als iedereen net iets meer geeft, vang je heel veel op. Dan heb je die extra kwaliteit om een wedstrijd te beslissen. Dat was zaterdag totaal niet te zien", aldus Perez, die de Alkmaarders geen moment beterschap zag tonen. "Ze bleven spelen van 'dit komt wel goed'. Maar het kwam niet goed en 3-0 is veel."