Botteghin komt goed weg tegen Utrecht: 'Dan heeft Feyenoord niets te zeggen'

Botteghin komt goed weg tegen Utrecht: 'Dan heeft Feyenoord niets te zeggen'

23-12-2019 08:42
73

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft goed gehandeld bij twee incidenten tijdens het Eredivisie-duel tussen FC Utrecht en Feyenoord. Dat stelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Zo gaf de leidsman een rode kaart aan Justin Hoogma van de Domstedelingen.

De jonge verdediger vloerde Luis Sinisterra, die hard op weg was naar het doel van Maarten Paes. Van Egmond reageert bij FOX Sports: "Ik heb daar met Björn over gebeld. Hij gaf rood voor de scoringskans, maar de overtreding van Hoogma is ook een hele forse. Eén waarbij je je afvraagt: wat doe je, waar ga je voor? Kuipers had de rode kaart ook mogen geven voor ernstig gemeen spel."

Over een actie van Eric Botteghin tegen Issah Abass was enige twijfel. Kuipers zag er geen overtreding in en ook de VAR greep niet in. "Ik kan me dat voorstellen", stelt Van Egmond. "Abass komt inderdaad ten val. Of het ook echt een bewuste overtreding was is de vraag. Ik denk dat áls Kuipers een strafschop geeft, Feyenoord ook niets te zeggen heeft. De VAR zal genoeg getwijfeld hebben om te besluiten niet in te grijpen."

Feyenoord won met 1-2 in De Galgenwaard en gaat daardoor als nummer vijf de winterstop in. Utrecht staat zevende.