Update: 'Cavani na dit seizoen naar Atlético, club en speler akkoord'

Update: 'Cavani na dit seizoen naar Atlético, club en speler akkoord'

24-12-2019 21:20 Laatste update: 05-01-2020 15:09
50

Het lijkt erop dat Atlético Madrid zich gaat versterken met Edinson Cavani. De Uruguayaanse spits van Paris Saint-Germain heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Spaanse topclub.

Dat meldt Gianluca Di Marzio maandag. Cavani is het met Atlético eens geworden over een driejarige verbintenis. Helemaal rond is de transfer nog niet, omdat de twee betrokken clubs nog tot een vergelijk moeten komen. Cavani beschikt weliswaar over een aflopend contract bij PSG, maar mag officieel pas na de jaarwisseling met andere clubs onderhandelen. Het is onduidelijk of het om een winter- of zomertransfer gaat.

Cavani scoorde jarenlang aan de lopende band bij PSG, maar speelt dit seizoen een bijrol in de Franse hoofdstad. De 32-jarige Uruguayaan kwam pas acht in acht competitiewedstrijden in actie, terwijl hij twee keer scoorde. Atlético garandeert hem nog minimaal drie seizoenen op het hoogste niveau. Cavani stond naar verluidt ook in de belangstelling van Inter Miami, LA Galaxy en zijn oude club Napoli.

Update 21.12: De transfer van Cavani naar Atlético Madrid is een kwestie van tijd, aldus Marca. De Uruguyaanse spits heeft met de Spaanse club een akkoord bereikt en gaat spoedig voor 2,5 jaar tekenen. PSG wil Cavani liever behouden, maar ziet vanwege zijn loyaliteit geen reden om hem aan zijn contract te houden.

Update 05.01: Het bleef een tijd stil rondom Cavani en Atlético Madrid, maar ook Sky Sports Italia-journalist Gianluca Di Marzio meldt dat beide partijen een overeenkomst hebben bereikt. De Uruguayaanse spits gaat volgens Di Marzio na dit seizoen aan de slag in Madrid, waar hij voor twee jaar heeft getekend. Het gerucht ging eerder dat Cavani in januari al de overstap zou maken, maar dat is niet mogelijk vanwege de huidige salariskosten van Atléti, zo weet de journalist.