VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controleur

25-12-2019 09:00
98

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal komen de controleurs aan bod!

Voor deze positie hebben we vijf controleurs genomineerd waar jij op kan stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. Degene met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Wedden

Meer odds

Lisandro Martínez (Ajax)
De Argentijnse zomeraanwinst kwam als een komeet bij Ajax. Als verdeelstation is Martínez nu al niet meer weg te denken op het Amsterdamse middenveld. Daarnaast maakt hij indruk met zijn giftige en agressieve manier van de bal veroveren. Ook centraal achterin draait de linkspoot moeiteloos mee, indien nodig.

Fredrik Midtsjö (AZ)
De stille leider van AZ. Dat de rasvoetballers voorin kunnen uitblinken, komt mede door Midtsjö. Maar de 26-jarige Noor is niet alleen iemand die ballen verovert. Hij verlegt net zo makkelijk het spel en heeft oog voor de oplossing vooruit. Als voetballende stofzuiger is hij van levensbelang voor de nummer twee van de Eredivisie.

Teun Koopmeiners (AZ)
Pas 21 jaar, maar Koopmeiners is nu al aanvoerder van AZ. De Castricummer is mentaal ijzersterk en heeft een uitstekende traptechniek. Zo heeft hij het nemen van strafschoppen tot kunst verheven. Hij schoot dit seizoen al elf keer raak vanaf de stip voor AZ en Jong Oranje. Zijn naam wordt steeds vaker in verband gebracht met het 'grote' Oranje.

Pol Llonch (Willem II)
De 27-jarige Spanjaard is de aanjager op het middenveld van Willem II. Llonch vervult daarmee een zeer belangrijke rol in de succesploeg van coach Adrie Koster. Hij smoort menig aanval van de tegenstander in de kiem. Zijn gemis bleek wel tegen sc Heerenveen: zonder Llonch hadden de Tilburgers een week na de stunt tegen Ajax (0-2) grote moeite in Friesland (1-2).

Joey Veerman (sc Heerenveen)
De Volendammer is bezig aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, maar hij past zich moeiteloos aan. Veerman krijgt niet voor niets de nodige complimenten bij sc Heerenveen, waar hij zowel met zijn fraaie passes als zonder bal een meerwaarde blijkt. Zaterdag brak hij ook eindelijk de ban met zijn eerste Eredivisie-treffer voor de Friezen.

Wie vond jij de beste controleur van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
De beste keeper
De beste rechtsback
De beste centrale verdedigers
De beste linksback