Opvallend: Honda vertrekt na anderhalve maand alweer bij Vitesse

Opvallend: Honda vertrekt na anderhalve maand alweer bij Vitesse

23-12-2019 11:00 Laatste update: 11:06
124

Keisuke Honda is alweer vertrokken bij Vitesse. Het contract van de Japanse routinier is ontbonden, zo maakt de Arnhemse club maandag verrassend bekend. Honda ging begin november pas aan de slag in het Gelredome, waar hij nu al geen perspectief meer ziet.

"Mijn missie was, toen ik hier kwam, om de situatie te veranderen. Dat is mij niet gelukt. Daarbij verliet Leonid Slutskiy de club. Ik voel mij daar verantwoordelijk voor. Daarom vind ik dat ik na de winter niet hier hoor te spelen. Ik waardeer dat iedereen, teamgenoten en supporters, mij goed heeft opgevangen", vertelt de 33-jarige Honda op de clubsite.

De middenvelder maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Sparta. Hij blijft steken op vier Eredivisie-optredens voor Vitesse, waarvan drie als basisspeler. Daarin kwam hij niet tot scoren en gaf hij ook geen assists. Na het vertrek van Slutsky zette interim-trainer Joseph Oosting hem op de bank. Honda ontbrak zondag vanwege privé-omstandigheden al in de wedstrijdselectie voor het duel met zijn voormalige werkgever VVV-Venlo (3-0).

De oud-speler van onder meer CSKA Moskou en AC Milan zat een halfjaar zonder club, voordat hij neerstreek in Arnhem. Honda wilde zich in de kijker spelen met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo van 2020.