'Ik snap dat Ajax jonge jongens opstelt, maar zelf baal je wel een beetje'

'Ik snap dat Ajax jonge jongens opstelt, maar zelf baal je wel een beetje'

23-12-2019 12:12
62

Siem de Jong merkte al tijdens de voorbereiding dat het niveau bij Ajax ook dit seizoen zeer hoog ligt. De dertigjarige middenvelder wil daar tot de zomer van profiteren, waarna hij vermoedelijk verder kijkt. Veel speeltijd krijgt hij niet in Amsterdam.

"Ik had zoiets van: als ik op dit niveau kan trainen, is dit voor mij ook goed", zegt De Jong in de Ajax Podcast. "Ik heb met de trainer gesproken over mijn rol. Hij zag dat ik fitter was dan een jaar eerder, maar het moeilijkste voor mij was om echt wedstrijdfit te worden. Dat heb ik ook met hem besproken. Ik mag niet meer bij Jong Ajax spelen en dat maakt het een ingewikkelde situatie."

De Jong moet het hebben van invalbeurten, maar tegen ADO Den Haag (6-1) bleef de routinier op de bank. Trainer Erik ten Hag koos voor talenten en gunde Sontje Hansen zijn debuut. De Jong zag dat wel aankomen gezien de ruime voorsprong. "Ja, een beetje wel. Ik heb een iets andere rol. Je hoopt dat het goed gaat en dan mag op het laatst Sontje nog invallen. Dat is alleen maar goed."

"Ik snap dat de club jonge jongens opstelt en ik heb ook een aflopend contract", vervolgt De Jong over zijn reserverol. "Die jongens zijn wedstrijdfit en dat speelt ook mee. Zelf baal je wel een beetje en hoop je dat je misschien de kans krijgt. Ik zal er zelf alles aan doen om te spelen."