Vlap velt kampioen Genk: 'Waren redenen om hem niet op te stellen'

Vlap velt kampioen Genk: 'Waren redenen om hem niet op te stellen'

23-12-2019 12:34
14

Voor Michel Vlap was zijn heldenrol bij Anderlecht zondag een welkome opsteker. De 22-jarige middenvelder besliste met twee goals de Belgische topper tegen landskampioen Genk: 2-0. Hij betaalde daarmee het vertrouwen van trainer Frank Vercauteren terug.

Vlap mocht blijven staan, hoewel hij midweeks in de beker tegen Club Brugge (0-2) bepaald geen sterke indruk maakte. "Ik weet ook dat Michel niet goed was tegen Club. Maar je moet een speler meer dan één kans geven", zegt Vercauteren tegen Voetbalkrant. "Er waren misschien wel redenen om hen niet op te stellen, maar er waren er ook genoeg om het wel te doen."

Ook Nacer Chadli is lovend over de oud-speler van sc Heerenveen, die een zeer moeizame start kent bij Anderlecht. "Met zo'n jonge groep moet je geduld hebben en vertrouwen in de kwaliteiten van de jonge gasten, dan komt het wel goed. Het is jammer dat ik twee keer net niet scoorde, maar het is Michel Vlap gegund. Hij is door een moeilijke periode gegaan", zegt de Belg in Het Nieuwsblad.

Anderlecht klimt door de overwinning op Genk naar de tiende plaats in de Jupiler Pro League. Een plek in de play-offs om de landstitel behoort daarmee weer tot de mogelijkheden.