Vertonghen: 'Niet enkel probleem in Engeland, ook in België en Nederland'

Vertonghen: 'Niet enkel probleem in Engeland, ook in België en Nederland'

23-12-2019 13:30 Laatste update: 13:36
66

De Premier League-topper tussen Tottenham Hotspur en Chelsea (0-2) werd zondag ontsierd door een racisme-incident. Verdediger Antonio Rüdiger van The Blues was het slachtoffer. Spurs-collega Jan Vertonghen haalt hard uit.

"Ik kan die idioten niet begrijpen", vertelt de Belgische oud-Ajacied aan Het Laatste Nieuws. "Maar racisme is niet enkel een probleem hier in Engeland. Ook in België, Nederland, overal."

"Ik kan er niet bij dat mensen nog altijd zo denken of ooit zo hebben kunnen denken", vervolgt Vertonghen. "Het is een kleine minderheid, maar het is zo fout. Ik kan het écht niet begrijpen. Ik heb er geen woorden voor. Als één van hun spelers, of één van onze spelers erdoor is aangedaan, dan verontschuldig ik me in de naam van Tottenham. Het is een kleine minderheid, maar we kunnen ons niet vereenzelvigen met hen. Dat is niet Spurs."

Vertonghen stelt dat hij Engeland altijd heeft gezien als een multi-culturele samenleving. "Dat is waarom ik van Londen hou, dat is waarom ik van het Verenigd Koninkrijk hou. Dit is geen probleem in Londen of Engeland alleen. Ik weet niet hoe je die idioten erop kunt wijzen dat hun manier van denken helemaal verkeerd is."