FC Twente kan in februari pas weer een beroep doen op 'rode' Verdonk

FC Twente kan in februari pas weer een beroep doen op 'rode' Verdonk

Gepubliceerd: maandag 23 december 2019 om 14:30ma 23-12-2019 om 14:30

FC Twente ziet Calvin Verdonk pas weer terug in februari. De 22-jarige linksback kreeg vrijdagavond tegen RKC Waalwijk een rode kaart en moet dat bekopen met een schorsing.

De KNVB heeft Verdonk een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. FC Twente heeft dit geaccepteerd, laat de club maandagmiddag weten via de officiële kanalen. Verdonk zal dus ontbreken tijdens de eerste twee wedstrijden na de winterstop, thuis tegen FC Groningen op zaterdag 18 januari en uit tegen PSV op zondag 26 januari. De Tukkers spelen op zaterdag 1 februari thuis tegen Sparta en kunnen dan weer beschikken over de bij Feyenoord opgeleide linksback.

Het zal voor Verdonk de eerste keer dit seizoen zijn dat hij wedstrijden van FC Twente: de verdediger kwam in augustus over van Feyenoord en speelde sindsdien alle wedstrijden in competitie- en bekerverband. De huidige nummer twaalf van Nederland huurde hem aanvankelijk voor een half seizoen, maar Verdonk zal het seizoen afmaken in Enschede.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws