Vermeulen: 'Pardew krijgt honderdduizend pond voor een half jaar ADO, netto'

Vermeulen: 'Pardew krijgt honderdduizend pond voor een half jaar ADO, netto'

23-12-2019 15:14
92

ADO Den Haag zal diep in de buidel moeten tasten om Alan Pardew binnen te halen. Volgens NOS-commentator Arno Vermeulen kan de 58-jarige Engelsman een ton rijker worden van een half seizoen in Haagse dienst.

Pardew moet interim-trainer Dirk Heesen gaan opvolgen in de Hofstad: Omroep West meldde vrijdag dat beide partijen 'op hoofdlijnen' akkoord zijn en dat ADO één miljoen euro vrijmaakt voor winterse versterkingen. Hier komt dus nog het salaris van Pardew bovenop. "Hij krijgt honderdduizend pond (omgerekend ruim 116 duizend euro, red.) voor een half jaar, netto", vertelt Vermeulen in de Voetbalpodcast van de NOS. "En als er assistenten meekomen, loopt het prijskaartje verder op."

Naar verwachting wordt Pardew deze week nog gepresenteerd in ADO. De Engelsman zag zondag al hoe ADO met 6-1 onderuit ging tegen Ajax en als nummer 17 van de Eredivisie de winterstop in gaat. De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft is er direct één van cruciaal belang: hekkensluiter RKC Waalwijk komt dan naar Den Haag.