'Unieke ervaring' in Arena lonkt voor gewezen toptalent: Nog steeds Ajax-fan

'Unieke ervaring' in Arena lonkt voor gewezen toptalent: "Nog steeds Ajax-fan"

23-12-2019 15:32
51

Vince Gino Dekker staat aan de vooravond van een bijzondere bekerwedstrijd. Het voormalige toptalent van Ajax slaagde er niet in om door te breken in het betaald voetbal en speelt tegenwoordig bij Spakenburg, dat in de KNVB Beker aan de Amsterdammers is gekoppeld.

Nadat Dekker een zware knieblessure opliep, probeerde hij het nog bij AZ en Go Ahead Eagles, maar de buitenspeler heeft inmiddels gekozen voor een maatschappelijke carrière. Na de jaarwisseling mag hij echter voor één keer terugkeren in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb er eerder gespeeld, met Jong Ajax tegen NAC (in 2016, red.), maar toen was het stadion vrijwel leeg. Dat zal nu toch wel anders zijn", vertelt hij aan De Gooi- En Eemlander.

De gewezen jeugdinternational hoopt op een weerzien met zijn oude maatje Donny van de Beek. "Die spreek ik geregeld. Hij woont in Nijkerkerveen, vlakbij Spakenburg, en wilde binnenkort al eens komen kijken. Hopelijk staan we straks tegenover elkaar." Op een stunt rekent Dekker niet. "Wij moeten er vooral van genieten. Dit is een unieke ervaring. En ik wil mezelf wel laten zien aan het Amsterdamse publiek. Ik ben nog steeds Ajax-fan. Ik heb een seizoenkaart en ga nog vaak kijken."