VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: aanvallende middenvelders

25-12-2019 16:00
162

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal komen de aanvallende middenvelders aan bod!

Voor deze positie hebben we acht aanvallende middenvelders genomineerd waar jij op kan stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De twee aanvallende middenvelders met het hoogste aantal stemmen krijgen een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Dé revelatie van de eerste seizoenshelft heet Ihattaren. Op voetballend en menselijk vlak heeft de zeventienjarige stilist al zó veel bagage, dat een geweldige carrière in het verschiet ligt. Zijn doel na de winterstop: zichzelf in Oranje spelen.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
Die speler met die moeilijke naam ontpopte zich in de laatste weken van 2019 tot de grote man bij stuntploeg Willem II. Zo vervulde Ndayishimiye glansrollen tegen Sparta (4-2) en Ajax (0-2). En dan te bedenken dat Willem II hem (met optie tot koop!) huurt van NEC.

Mauro Junior (Heracles Almelo)
Bij PSV zullen ze zich nog wel een keer achter de oren krabben: met zes goals was Mauro by far de meest scorende middenvelder van PSV geweest. Als de twintigjarige Braziliaan zo doorgaat, maakt hij volgend seizoen aanspraak op een grotere rol in Eindhoven.

Bryan Smeets (Sparta)
De eeuwige Ajax-beul, tegen wil en dank, laat dit seizoen zijn voeten spreken. Ruim anderhalf jaar zat Smeets nog werkloos thuis, maar nu is hij de spil bij middenmoter Sparta. Ook statistisch doet de 26-jarige middenvelder het uitstekend met vier goals en zes assists.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
"Hij doet dingen waardoor het lijkt alsof hij heel erg goed is", zei Kenneth Perez eerder dit seizoen over Diemers. Sindsdien is de sleutelspeler van Fortuna Sittard alleen maar beter gaan spelen. Met zes goals en drie assists leidt hij de dans in Zuid-Limburg.

Donny van de Beek (Ajax)
Zes goals, vier assists: Van de Beek heeft weer een Eredivisie-rapport waar hij mee kan thuiskomen. Gedurende het seizoen speelde de aanvallende middenvelder steeds meer in een teruggetrokken rol, maar hij blijft één van de uitblinkers van Ajax.

Sergio Peña (FC Emmen)
In Peru is hij een grote meneer en ook in Nederland maakt Peña inmiddels naam voor zichzelf. De zevenvoudig international laat regelmatig zien dat hij eigenlijk veel te goed is voor FC Emmen en doorslaggevend kan zijn in de strijd tegen degradatie.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Kökcü, door Dick Advocaat liefkozend Orrie genoemd, komt helemaal tot bloei onder de vleugels van de 72-jarige trainer van Feyenoord. De laatste weken lijkt hij zijn potentie volledig te benutten, met zijn wonderschone treffer tegen FC Utrecht als voorlopig hoogtepunt.

Wie vond jij de twee beste aanvallende middenvelders van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
De beste doelman
De beste rechtsback
De beste centrale verdedigers
De beste linksback
De beste controleur