'Cocu krijgt versterking uit Premier League en hoeft niet bang te zijn bij Derby'

'Cocu krijgt versterking uit Premier League en hoeft niet bang te zijn bij Derby'

Gepubliceerd: maandag 23 december 2019 om 20:15ma 23-12-2019 om 20:15

Phillip Cocu hoeft niet bang te zijn dat hij binnenkort ontslagen wordt door Derby County. De club uit het Championship wil promoveren naar de Premier League, maar staat na 23 wedstrijden op de zeventiende plaats en lijkt eerder tegen degradatie te moeten vechten. Cocu krijgt van de clubleiding echter het volste vertrouwen, ondanks dat een gedeelte van de achterban klaar met hem is.

Dat schrijft kwaliteitskrant The Telegraph maandag. De directie van Derby County is zich ervan bewust dat Cocu het de afgelopen maanden niet makkelijk heeft gehad. De Nederlander kreeg te maken met de situatie rond Richard Keogh, Tom Lawrence en Mason Bennett, die dronken achter het stuur zaten en een auto-ongeluk hebben veroorzaakt. Aanvoerder Keogh werd daardoor ontslagen door de club. Daarnaast waren belangrijke spelers van Cocu geblesseerd, waardoor Derby County regelmatig gehavend aan moest treden.

De clubleiding van Derby County drukt de steun uit in winteraankopen. Cocu kan minstens drie nieuwe spelers verwachten die zijn selectie een impuls geven. Een van die spelers is Filip Benkovic van Leicester City. De Kroatische international kwam vorig jaar zomer voor vijftien miljoen euro over van Dinamo Zagreb. Hij werd door Leicester direct verhuurd aan Celtic.

Benkovic maakte veel indruk in Schotland, keerde afgelopen zomer terug bij Leicester, maar heeft onder Brendan Rodgers geen basisplaats weten af te dwingen. De centrale verdediger maakte dit seizoen nog geen minuut in de Premier League en speelt voornamelijk in het tweede.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws