Bossche vriend van Mendes Moreira 'geschokt': 'Verwacht je niet bij je eigen club'

Bossche vriend van Mendes Moreira 'geschokt': 'Verwacht je niet bij je eigen club'

23-12-2019 21:34
12

Abdulsamed Abdullahi heeft een wrang gevoel overgehouden aan de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen zijn club FC Den Bosch en Excelsior. Uitgerekend zijn vriend en oud-ploeggenoot Amhad Mendes Moreira werd getroffen door racistische geluiden vanuit het thuispubliek.

Toen Abdullahi ging informeren bij de geëmotioneerde Mendes Moreira, reageerde hij 'geschokt'. "Zoiets verwacht je niet, helemaal niet bij je eigen club", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. De 22-jarige Tilburger van Somalische afkomst onderhoudt een goede band met de M-Side, waar de fanatieke Bossche fans zitten. "Deze mensen werken hard voor ons. Na het incident wordt de hele M-side, de hele club eigenlijk, maar vooral de M-side, weggezet als een stel racisten. Dat is klote."

Ook trainer Erik van der Ven was na afloop van de wedstrijd het mikpunt: hij noemde Mendes Moreira een 'zielig mannetje', toen die zijn verhaal deed tegenover de media. "Het was een stomme reactie", erkent Abdullahi. "Maar dat staat niet meer tussen ons in. We weten dat hij geen problemen heeft met donkere jongens, dat wisten we al voordat hij dat zei."

De vleugelaanvaller en zijn teamgenoten wilden vooral zo snel mogelijk de draad weer oppakken na de geruchtmakende incidenten in De Vliert. "De dag na de wedstrijd tegen Excelsior stapte ik de kleedkamer binnen en zag ik dezelfde jongens met wie ik de dag ervoor op het veld stond", aldus Abdullahi. "Voetballen, samen plezier maken. Soms vergeten we dat, maar daar doen we het voor. Ik loop geen meter minder voor deze club."