ADO 'houdt drie, vier ton over' van beloofde één miljoen: 'Dat is één linksback'

ADO 'houdt drie, vier ton over' van beloofde één miljoen: 'Dat is één linksback'

23-12-2019 23:40
75

FOX Sports-commentator en -presentator Vincent Schildkamp verwacht niet dat het kwakkelende ADO Den Haag zich op zal richten tijdens de winterstop. De nummer 17 van de Eredivisie zou na de komst van Alan Pardew één miljoen euro kunnen investeren.

Schildkamp wijst echter op de recente exodus in Den Haag en de bijbehorende betalingsverplichtingen. "Ze hebben de toezegging vanuit China dat er één miljoen besteed mag worden, voor wat het waard is", laat hij maandagavond weten in Voetbalpraat. "Fons Groenendijk moet worden afgekocht, Jeffrey van As moet worden afgekocht, er is een financieel directeur (Remco van der Veen, red.) opgestapt, die nog een jaar contract had... Dus dan blijft er drie, vier ton over aan investeringen én het salaris wat daaraan gekoppeld is: dat is één linksback uit de Eerste Divisie!"

Ook de naderende komst van Pardew zal niet veel zoden aan de dijk zetten, denkt Schildkamp. "Het grootste probleem is: er zit helemaal niemand meer met voetbalverstand in dat voetbalbedrijf. Er komt af en toe een supporter aan met een naam uit Engeland. Alan Pardew, ja, laten we die maar gaan bellen."

Tafelgenoot Kees Kwakman denkt bovendien dat de onrust op de werkvloer doorwerkt in de spelersgroep, net zoals dat in 'zijn' tijd bij NAC Breda het geval was. "Die spelers hebben het daar continu over en lezen het in de krant, zeker nu met alle social media. Als het bovenin naar beneden lekt, dan zie je dat op het veld."