Sneijder volgt voorbeeld Van der Vaart en plant groots afscheidsduel in Utrecht

Sneijder volgt voorbeeld Van der Vaart en plant groots afscheidsduel in Utrecht

24-12-2019 00:05 Laatste update: 00:32
70

Wesley Sneijder zet op 3 juni definitief een punt achter zijn voetballoopbaan, maakt hij bekend tegenover De Telegraaf. De recordinternational van Oranje maakte afgelopen zomer bekend dat hij ging stoppen, maar zal nog één afscheidswedstrijd in de Utrechtse Galgenwaard spelen.

De 35-jarige Utrechter treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Rafael van der Vaart, die op zondag 13 oktober afzwaaide met een afscheidsduel in Hamburg. "Natuurlijk heb ik tijdens Nederland-Peru (in september 2018, red.) al op prachtige wijze afscheid genomen van Oranje. Maar in juni zet ik een punt achter de hele loopbaan", vertelt hij aan De Telegraaf.

Onder meer José Mourinho - zijn trainer bij Internazionale - zal acte de présence geven in Utrecht. "Ik moet topfit aan de aftrap staan, anders zet José me gewoon op de bank", grapt Sneijder. "We hebben nog steeds de Inter-appgroep uit 2010 (het jaar waarin de Nerazzurri de Champions League wonnen, red.) en spreken elkaar veel."

Sterrenensemble in De Galgenwaard
Ook voormalig Oranje-bondscoach Bert van Marwijk zal de coaching voor zijn rekening nemen. Voormalig collega-internationals als Arjen Robben, Mark van Bommel, Dirk Kuyt, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong en Patrick Kluivert hebben ook al hun toegezegd. Het Inter van 2010 zal goed vertegenwoordigd zijn in Utrecht. "Onze keeper van toen Júlio César, aanvoerder Javier Zanetti en Samuel Eto'o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso en Diego Milito doen allemaal mee", somt Sneijder op. De Utrechter heeft voormalig Real Madrid-collega Fabio Cannavaro eveneens weten te strikken.

De aanwezigen kunnen een avondvullend evenement verwachten. "Met topartiesten, van wie ik de namen nog niet kan bekendmaken. Maar wie me kent, weet dat ik voor het allerbeste ga."