NEC liet revelatie Ndayishimiye vlak voor deadline gaan: 'We konden niet anders'

NEC liet revelatie Ndayishimiye vlak voor deadline gaan: 'We konden niet anders'

Gepubliceerd: dinsdag 24 december 2019 om 08:35di 24-12-2019 om 08:35

Laatste update: dinsdag 24 december 2019 om 08:55di 24-12-2019 om 08:55

Mike Trésor Ndayishimiye staat formeel nog onder contract bij NEC, maar zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer in De Goffert spelen. De twintigjarige Belg excelleert dit seizoen bij Willem II, dat Ndayishimiye heeft gehuurd van de Nijmegenaren én een optie tot koop heeft bedongen.

De transfers werd luttele uren voor de zomerse transferdeadline beklonken. De Belg stuurde al langere tijd aan op een transfer en werd teruggezet naar het tweede team: NEC besloot op 2 september alsnog overstag te gaan. "Dat kon op dat moment niet anders", vertelt directeur Wilco van Schaik in de Jarda Podcast. "We dachten op de laatste dag van de window: hier komen we niet meer uit."

Tijdens de transferzomer waren al diverse clubs voorbijgekomen. "Biedingen waarvan we zeiden: dat moeten wij niet willen, maar dat zouden jullie ook niet moeten willen. Uit landen waarvan we zeiden: dat moet je niet willen. Maar ja, daar kon hij veel geld verdienen..." Ndayishimiye ging uiteindelijk 'in staking' en NEC besloot eieren voor zijn geld te kiezen. "Uiteindelijk hebben we voor deze constructie gekozen. Teleurstellend voor ons, want wij hebben het niet voor elkaar gekregen. Dus ook hand in eigen boezem."

De kans is aanwezig dat Willem II bij doorverkoop een veelvoud van het vastgestelde aankoopbedrag terug gaat verdienen. Van Schaik wil niet onthullen hoe hoog de aanstaande transfersom is, maar verzekert dat NEC ook zal profiteren. "Ik denk dat we een aardig bedrag hebben afgesproken. Dat ligt niet in de buurt van de bedragen van Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld, want die top heeft hij nog niet bereikt. Maar als hij wordt doorverkocht, profiteren wij ook gewoon mee. Het risico ligt nu bij Willem II. En áls hij eenmaal top wordt, kunnen wij daar ook een graantje van meepikken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws