Vader De Jong: 'Valverde had niet één keer met Frenkie gesproken, nooit'

Vader De Jong: 'Valverde had niet één keer met Frenkie gesproken, nooit'

24-12-2019 08:50
49

Frenkie de Jong groeide uit tot één van de hoofdrolspelers van het voetbaljaar 2019. De controleur stond op het punt om bij Paris Saint-Germain te tekenen, maar koos uiteindelijk voor FC Barcelona, dat liefst 75 miljoen euro overmaakte aan Ajax.

Ook Manchester City was in de race, onthult vader John de Jong tegenover het Algemeen Dagblad. "Het zou Manchester of Parijs worden. Maar hij was er nog niet uit", aldus De Jong senior. "Hij zag Barcelona niet zitten, omdat hij de indruk had dat ze hem niet echt nodig hadden. En dat hij dan op de bank terecht zou komen."

Wedden

Meer odds

De Jong kon de verleiding van zijn droomclub echter niet weerstaan. In 2018 was hij samen met zijn vriend Sander Dekkers al op vakantie in Catalonië. "Liepen we die zomer hier bij het stadion en ik vroeg het Frenkie: wat als je hier echt eens zou spelen?' Je moest zijn gezicht eens zien. Maar dat was nog echt niet voor te stellen toen."

Inmiddels is hij echter een idool voor veel Barcelona-fans, tot groot enthousiasme van vader John. "Sinds het seizoen is begonnen, zie ik hier steeds meer mensen met een shirtje van Frenkie lopen. Eigenlijk is dat niet te bevatten." De Jong senior had vertrouwen in de kwaliteiten van zijn zoon, maar hield toch een slag om de arm. "Voor de voorbereiding begon, had de trainer (Ernesto Valverde, red.) bijvoorbeeld niet één keer met hem gesproken. Nooit."