Hahn wil graag naar het buitenland: 'Ik wil ook wel een keer verder kijken'

Hahn wil graag naar het buitenland: 'Ik wil ook wel een keer verder kijken'

24-12-2019 10:32 Laatste update: 10:34
40

Warner Hahn staat open voor een avontuur bij een buitenlandse club, mochten er clubs interesse in hem tonen. De doelman heeft het naar zijn zin bij SC Heerenveen, maar zou graag eens keepen in een 'andere cultuur'.

"Ik heb het prima naar mijn zin bij deze club en mijn familie is hier gelukkig", vertelt de keeper in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat is veel waard, maar ik wil ook wel een keer verder kijken. Ik sta open voor keepen in een ander land, in een andere cultuur. Gerry Hamstra (technisch manager van Heerenveen, red.) heeft me gezegd dat hij me dat gunt, maar aan de andere kant wil de club me graag houden."

Hahn wil niet zeggen dat hij in januari aan zijn laatste halfjaar in het Abe Lenstra Stadion gaat beginnen. "Dat is te stellig, maar als er een mooie club voor me komt, dan zou ik daar wel heen willen. Ik heb geen haast met het nemen van een besluit. We zien wel wat er op mijn pad komt."

Hahn kende vorig seizoen een lastig begin bij Heerenveen, met gemiddeld meer dan twee tegendoelpunten per wedstrijd (73 in totaal). Nu heeft de keeper er halverwege het seizoen pas 22 geïncasseerd.