'Perfect afscheidscadeau: Van Persie tegen De Ligt, was schitterend om te zien'

'Perfect afscheidscadeau: Van Persie tegen De Ligt, was schitterend om te zien'

24-12-2019 12:51 Laatste update: 12:51
162

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zit wanneer ze niet voor haar werk bezig is in De Kuip tijdens de wedstrijden van Feyenoord. Hoogtepunt van vorig seizoen was de 6-2 overwinning van haar club in De Klassieker tegen Ajax.

"Ik ben langer lid van Feyenoord dan van de VVD", begint Van Nieuwenhuizen in een interview met het Algemeen Dagblad. "Na die 6-2 riep ik dat ik daar wel een jaartje op kon teren. Dat had ik dus beter niet kunnen zeggen." De rest van het seizoen verliep voor de Rotterdammers namelijk erg teleurstellend.

Toch denkt Van Nieuwenhuizen nog altijd met veel plezier terug aan de overwinning op Ajax. "Ja, die 6-2 was nog mooier dan de 4-2 in 2012 met John Guidetti in de hoofdrol. Dit was zo extreem. Die 6-2 was een perfect afscheidscadeau van Robin van Persie die nog eenmaal zijn grote klasse etaleerde in een grote wedstrijd. Van Persie tegen het jonge talent Matthijs de Ligt, het was schitterend om te zien.

Het leek alsnog mis te gaan voor Feyenoord, toen Hakim Ziyech de gelijkmaker op het scorebord zette, maar de rollen draaiden na rust volledig om. "Toen Ziyech 2-2 maakte, dacht ik dat het weer eens billenknijpen zou worden. Maar dit keer was alles anders. Man, wat was ik schor van het gillen en schreeuwen", sluit Van Nieuwenhuizen af.