Chelsea-bankzitter wil weg vanwege EK: 'Grote kans dat ik wat anders ga zoeken'

Chelsea-bankzitter wil weg vanwege EK: 'Grote kans dat ik wat anders ga zoeken'

24-12-2019 13:24 Laatste update: 13:28
27

Olivier Giroud heeft zijn zinnen gezet op een winters vertrek bij Chelsea. De Franse spits wil met het oog op het aanstaande EK meer minuten gaan maken.

"Het zal moeilijk worden om bij Chelsea te blijven", aldus Giroud in gesprek met France Football. "Ik heb binnenkort een gesprek met de manager, maar er is een grote kans dat ik wat anders ga zoeken, want ik krijg nu te weinig speeltijd om me te laten zien."

Wedden

Meer odds

Giroud moet het komende halfjaar een plaats afdwingen in de Franse selectie voor het EK en de kans is dus groot dat hij dit bij een nieuwe club gaat doen. "Het EK heeft daarbij prioriteit. Dat wordt waarschijnlijk één van mijn laatste kunstjes bij het Franse elftal. Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn."

Tussen 2010 en 2012 kwam Giroud uit voor het Franse Montpellier, waarmee hij in 2012 landskampioen werd, en volgens France Football is de kans aanwezig dat hij opnieuw in Frankrijk aan de slag gaat. Girondins de Bordeaux en Olympique Lyon zouden namelijk wel interesse hebben in de spits. "We gaan binnenkort rond de tafel zitten en bepalen wat het beste voor mij is. Terugkeren naar Frankrijk zou een oplossing kunnen zijn", besluit Giroud.