'Moeten realistisch zijn: Nederland, Frankrijk, Engeland en Italië zijn verder'

'Moeten realistisch zijn: Nederland, Frankrijk, Engeland en Italië zijn verder'

Gepubliceerd: dinsdag 24 december 2019 om 15:04di 24-12-2019 om 15:04

Joachim Löw denkt niet dat Duitsland titelfavoriet is op het EK 2020. Landen als Nederland en Frankrijk zijn op dit moment verder dan Die Mannschaft, zegt de Duitse bondscoach.

"De ontwikkeling, zowel individueel als qua team, is nog niet compleet. We hebben tijd nodig", zegt Löw op de site van de DfB. "Op zo'n toernooi hangt het er ook vanaf hoe de spelers reageren, hoe de sfeer is in de kleedkamer en of er blessures zijn. We zullen ons goed voorbereiden, willen aanvallend voetbal spelen en hopen natuurlijk de groepsfase te overleven. Men vergeet snel dat bepaalde teams veel langer bij elkaar zijn en dus ook verder zijn dan wij, zoals Frankrijk, Nederland, Engeland en Italië."

Duitsland speelt op het EK in ieder geval tegen Frankrijk en Portugal. Löw verwacht een loodzware klus. De druk op Duitsland is enorm na de afgang op het WK 2018, waar het land niet door de poulefase kwam. "Maar dat geldt voor alle grote voetballanden. Zij willen een titel pakken. Wij willen dat ook, maar we moeten wel realistisch blijven."

"Ons team moet zich nog steeds ontwikkelen. We hebben een hoop stappen achteruit gezet voor we het WK in 2014 wonnen. Ik denk dat we een geweldige fundering en veel kwaliteit hebben. In de toekomst kunnen we meedoen om de titel. Wij zullen niet een van de favorieten zijn op het EK 2020."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Duitsland het EK winnen?

Ja
63%
Nee
37%
(1081 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws