Ajax kan Botman niet eerder terug naar Amsterdam halen: 'Kunnen ze niet'

Ajax kan Botman niet eerder terug naar Amsterdam halen: 'Kunnen ze niet'

24-12-2019 16:19
46

Ajax kan Sven Botman niet tussentijds terughalen, laat sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen weten. De negentienjarige Botman is dit seizoen door Ajax verhuurd aan Heerenveen. Hij doet het goed in Friesland.

Mogelijk speelt Ajax met de gedachte om Botman terug te halen, in verband met de afwezigheid van Daley Blind. Heerenveen hoopt hem zolang mogelijk te kunnen behouden. "Marc Overmars en Gerry (technisch manager Hamstra van Heerenveen, red.) hebben daar vast gesprekken over gehad. Of hij tussentijds terug kan? Nee", zegt Jansen bij Radio Camataru, een podcast van fansite FeanOnline.

Jansen was al snel onder de indruk van Botman. "Sven kende ik nog niet zo goed, want hij speelde in de A1 en bij Jong Ajax. Dat had ik minder goed op m'n netvlies staan. Als je dan beelden gaat kijken zie je een grote vent. Hij speelt niet voor niets bij Ajax, dus hij kan aardig voetballen."

"Hij moest in z'n eerste wedstrijd gelijk spelen tegen Sunderland. Ik had gelijk zoiets van: verdikkeme, daar staat iemand. Sven voelt zich enorm thuis en heeft zoveel vertrouwen gekregen. Hij voelt zich enorm gewaardeerd. Dat zie je gewoon terug. Hij kan op bepaalde momenten echt boven zichzelf uitstijgen."

Heerenveen hoopte Botman te overtuigen om voor Friesland te kiezen. "We hebben een gesprek met hem gevoerd, waarin we ons ook kwetsbaar hebben opgesteld. We gaven aan dat bepaalde dingen minder goed waren dan bij Ajax."