'Verloren Anderlecht-zoon moet na twee jaar 'pauze' met Luckassen concurreren'

'Verloren Anderlecht-zoon moet na twee jaar 'pauze' met Luckassen concurreren'

24-12-2019 17:58
19

Derrick Luckassen lijkt er een opvallende concurrent bij te krijgen bij Anderlecht. De PSV-huurling werd de voorbije weken regelmatig ingezet als rechtsback, maar Anderlecht lijkt Anthony Vanden Borre nu op het oog te hebben voor die positie.

De 29-voudig Rode Duivel verliet Anderlecht in het voorjaar van 2017 nog om in zijn tweede vaderland Congo voor TP Mazempe te spelen. Een paar maanden later was Vanden Borre echter alweer vertrokken: de routinier zit nu al twee jaar zonder club, maar traint sinds enkele maanden mee Anderlecht-beloften. Trainer Frank Vercauteren laat hem echter af en toe meedoen met de A-selectie. Volgens Het Laatste Nieuws wil Anderlecht hem nu zelfs meenemen tijdens het winterse trainingskamp.

Paars-Wit heeft een dramatische eerste seizoenshelft achter de rug en wil meer concurrentie én ervaring in de spelersgroep brengen. Een fitte én gemotiveerde Vanden Borre lijkt te worden beschouwd als een aanwinst voor de zwalkende topclub. Verwacht wordt dat Anderlecht na het trainingskamp een evaluatie opmaakt. Indien die positief is, lijkt een aanbieding voor de verloren zoon in de maak.

Anderlecht haalde onlangs al een nieuwe verdediger binnen. Michael Murillo, international van Panama, komt per 1 januari over van de New York Red Bulls en kan zowel op rechts als centraal in de verdediging fungeren.