'Schöne mag na vier maanden alweer vertrekken bij Genoa'

'Schöne mag na vier maanden alweer vertrekken bij Genoa'

Gepubliceerd: dinsdag 24 december 2019 om 18:17di 24-12-2019 om 18:17

Laatste update: dinsdag 24 december 2019 om 21:02di 24-12-2019 om 21:02

Lasse Schöne tekende vier maanden geleden een contract bij Genoa en ligt nog tot 2021 vast, maar schijnt nu alweer te mogen vertrekken. Vanuit Italië klinken geluiden dat de Deense routinier op de transferlijst is gezet.

Dat meldt de Italiaanse journalist Nicoló Schira van La Gazzetta dello Sport dinsdag. Genoa bungelt onderaan in de Serie A en lijkt in de winter een aantal versterkingen binnen te halen. De club moet daar echter wel ruimte voor hebben en dus gaan er spelers weg. Schöne is een van de spelers die weg mag van Genoa, net als Antonio Barreca en Sinan Gümüş. Andrea Favilli en Andrea Pinamonti zijn beiden aanvallers. Een van de twee mag weg.

Dat Schöne nu al mag vertrekken is verrassend. De van Ajax overgekomen middenvelder heeft een basisplek en begint sporadisch op de bank. Toch lijkt de clubleiding niet volledig overtuigd van Schöne, die aan zijn tweede avontuur in het buitenland bezig is. In 2002 kwam hij over van Lyngby BK en tekende hij bij sc Heerenveen.

Het is niet precies duidelijk wat er nu met Schöne gaat gebeuren. Hij ligt nog tot 2021 vast en dus zullen geïnteresseerde clubs een transfersom op tafel moeten leggen. Schöne had bij Ajax nog een contract tot 2020 en leverde de Amsterdamse club naar verluidt anderhalf miljoen euro op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws