Verbeek over survival-tripje Feyenoord: 'Begint de ene na de andere te piepen'

Verbeek over survival-tripje Feyenoord: 'Begint de ene na de andere te piepen'

25-12-2019 15:51
65

Gertjan Verbeek is inmiddels actief in Australië bij Adelaide United, maar kijkt in een interview met Voetbal International terug op zijn periode als trainer bij Feyenoord, elf jaar geleden. De coach is kritisch over zijn eigen optreden in De Kuip.

"Ik had er niet te maken met supporters die me weg wilden hebben", zegt Verbeek in gesprek met VI. "Vooral bij de oudere spelers was er wel onvrede, daarover hadden we als leiding veel beter moeten communiceren. Ikzelf had dingen beter moeten uitleggen, de directie had me moeten steunen. Peter Bosz was onervaren als TD, Eric Gudde nog maar net algemeen directeur. Prima vent, hoor, Gudde. Maar: iemand die op de winkel past en kijkt of alles goed gaat, en dat ging het niet."

Wedden

Meer odds

Verbeek vindt wel hij ook verkeerd werd weggezet in de media, destijds. "Tijdens het eerste trainingskamp wilden de spelers een middagje wat leuks gaan doen. Prima, zei ik, regel maar wat. We gingen survivallen. Nou, dat vind ik wel leuk. Wij het bos in, begint de ene na de andere te piepen. Ik vind het eng, ik durf niet, straks raak ik geblesseerd. Maar ik vond het hartstikke leuk. Dus ik heb met nog een groepje nog een extra rondje over het parcours gedaan. Ben je ineens Rambo. Alles werd in het negatieve getrokken."

Verbeek werd uiteindelijk ontslagen in januari 2009. Sindsdien was hij trainer van Heracles Almelo, AZ, 1. FC Nürnberg, VfL Bochum, FC Twente en nu is hij dus actief bij Adelaide United, de nummer vijf van de Australische competitie.