Toornstra houdt hoop: 'Tegen Ajax houden we het vol, dan zie je wat we kunnen'

Toornstra houdt hoop: 'Tegen Ajax houden we het vol, dan zie je wat we kunnen'

26-12-2019 09:57
111

Het voetbaljaar 2019 kende voor Jens Toornstra één grote uitschieter: De Klassieker op zondag 27 januari. Feyenoord verbaasde toen vriend en vijand door aartsrivaal Ajax met 6-2 te overklassen en Toornsta was goed voor één goal drie assists.

"Er zijn helaas niet heel veel hoogtepunten te noemen, maar dat was wel een mooie dag", grijnst Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of het nog een keer mogelijk is om dat niveau aan te tikken? Ja, ik denk het wel. Ik denk dat we ook bij fases hebben laten zien dat we dit kunnen. We moeten alleen constanter worden. Tegen Ajax houden we het een hele wedstrijd vol, dan zie je wat we kunnen bereiken. Maar als je dat dus niet doet, zie je dat het mis kan gaan. Dat moet er wel uit."

De dertigjarige middenvelder kan zich de 6-2 echter niet tot in detail herinneren. "Ik ben niet zo heel erg van het terugkijken. Ik heb het met de jongens wel eens over het kampioensjaar (2016/2017, red.), over specifieke dingen, specifieke wedstrijden. Dan merk ik ook vaak dat ik het me niet altijd heel goed kan herinneren. Zonde? Jawel, maar ik kan er niets aan doen, haha."