VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: spits

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: spits

27-12-2019 09:00
82

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Alleen de positie aan het front moet nog ingevuld worden: tijd voor de spitsen! 

Voor deze positie hebben we zes aanvalsleiders genomineerd op wie jij kunt stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. Degene met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Cyriel Dessers (Heracles Almelo)
De Eredivisie-topscorer mag uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. FC Utrecht dacht een gouden slag te slaan door Dessers als wisselgeld in te zetten voor Adrián Dalmau, vorig seizoen nog goed voor negentien competitiegoals namens Heracles. De Spanjaard worstelt echter met zijn fitheid, terwijl Dessers volledig is ontketend in Almelo en plotseling mag dromen van een interlandcarrière namens Nigeria: vrijwel alles wat de vriendelijke Belg aanraakt, verandert in goud.

Dusan Tadic (Ajax)
Waarschijnlijk de allerbeste aankoop van Marc Overmars. Ajax maakte in 2018 een achtcijferig bedrag over aan Southampton, maar heeft die transfersom allang terugverdiend. De waanzinnige Eredivisie-statistieken van Tadic spreken voor zich: in het voorbije najaar heeft hij al veertien (!) assists gegeven, evenveel als in het gehele vorige seizoen. Toen maakte de valse nummer negen ook nog eens 28 doelpunten, nu staat de teller op acht.

Myron Boadu (AZ)
Achttien jaar pas, maar al een heel voetballeven achter de rug. Boadu moest meerdere zware blessures overwinnen, maar bewees over bovengemiddeld veel karakter te beschikken. Nog geen rijbewijs, maar wel bij achttien Eredivisie-goals betrokken én trefzeker bij zijn Oranje-debuut. Misschien gaat hij mee naar het EK, misschien niet: met de razendsnelle, maar ook technisch ontwikkelde AZ-spits kunnen 'we' in elk geval nog jaren vooruit.

Donyell Malen (PSV)
In Eindhoven loopt echter een meer dan geduchte concurrent rond: Malen mocht vorig seizoen rijpen in de schaduw van Luuk de Jong, maar de Noord-Hollander ontbrandde volledig toen hij eenmaal eerste spits werd. Zijn vijfklapper tegen Vitesse is de kroon op een ijzersterke eerste seizoenshelft, die echter in mineur eindigde: Malen liep tegen Feyenoord een vervelende knieblessure en zal voorlopig op elf Eredivisie-goals blijven staan.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
Eén van de buitenlandse konijnen uit de hoge hoed van Joris Mathijsen: Pavlidis werd in januari opgepikt bij VfL Bochum, pikte zijn doelpuntjes en assistjes mee en trok die lijn vrolijk door na de zomerstop. De 21-jarige Griek is met negen doelpunten één van de pijlers onder de schitterende vierde plaats die De Tricolores bekleden. Zijn contract loopt nog door tot 2022, dus Willem II gaat ongetwijfeld cashen.

Haris Vuckic (FC Twente)
De grootste revelatie in Enschedese dienst, die de degradatie in 2018 en de promotie in 2019 grotendeels meemaakte vanuit de ziekenboeg. Toen trainer Gonzalo García de weer herstelde Vuckic eens in de punt van de aanval uitprobeerde, bloeide de Sloveen volledig op. FC Twente sloot de eerste seizoenshelft af met een waardeloze serie, maar had al een buffertje ten opzichte van de degradatiezone opgebouwd. Met dank aan de acht goals van de – van origine – aanvallende middenvelder.

Wie vond jij de beste rechtsback van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
De beste keeper
De beste rechtsback
De beste centrale verdediger
De beste linksback
De beste controleur
De beste aanvallende middenvelder
De beste rechtsbuiten
De beste linksbuiten