'Een jongen die bij Oranje bewijst dat hij dicht tegen basisplaats aanzit'

'Een jongen die bij Oranje bewijst dat hij dicht tegen basisplaats aanzit'

26-12-2019 16:03
33

Danny Blind is onder de indruk van Davy Pröpper, die inmiddels al drie seizoenen zijn mannetje staat in de Premier League bij Brighton & Hove Albion. Blind is lovend, maar vindt ook dat de middenvelder moet werken aan het aantal doelpunten dat hij maakt.

"Het is een speler die heel comfortabel aan de bal is, die weet wat hij aan de bal wil en gevoel heeft voor positie", zegt Blind op Boxing Day bij Ziggo Sport. "Hij heeft het technische vermogen, maar weet ook waar de ruimtes liggen. Het is een jongen die ook bij het Nederlands elftal bewijst dat hij heel dicht tegen een basisplaats aanzit."

Wedden

Meer odds

Pröpper voelt zich op zijn gemak bij Brighton, ziet Blind. "Hij voelt zich ook goed, dat zie je. Het oogt allemaal heel makkelijk. Hij zou nog meer doelpunten mogen maken, want hij scoorde pas één keer. Door zijn tijd bij Vitesse en PSV zijn we gewend aan tien à twaalf goals per jaar. Die maakte hij wel (in het seizoen 2015/2016 maakte Pröpper er tien, red.). Dat zou hij nog kunnen verbeteren, maar hij speelt nu iets meer terug."