Den Bosch-voorzitter: 'De supporters hebben zich van hun goede kant laten zien'

Den Bosch-voorzitter: 'De supporters hebben zich van hun goede kant laten zien'

26-12-2019 19:29
23

FC Den Bosch richt het vizier weer op de toekomst na een aantal roerige maanden. Op 17 november werd Ahmad Mendes Moreira, speler van Excelsior, racistisch bejegend door fans van de Bosschenaren en viel het hele land over de Brabantse club heen.

De afgelopen weken stonden in het teken van nederigheid en constructiviteit, laat voorzitter Jan-Hein Schouten weten. "Er is veel gedaan door de club", vertelt hij tegenover Omroep Brabant. "Ook de supporters hebben zich van hun goede kant laten zien door afstand te nemen van wat er gebeurd is en te proberen herhaling te voorkomen."

De club staat volgens Schouten ook open voor hulp van buitenaf. "We hebben veel handreikingen gekregen", legt hij uit. "Schouder aan schouder zijn we nu bezig om van FC Den Bosch een betere en prettigere club te maken. En misschien ook wel de stad en omgeving een beetje mooier."

"Ik heb de afgelopen tijd inderdaad enorm veel energie gekregen. Nadat we weer zijn gaan opbouwen, denk ik dat de club er nu beter voor staat dan ervoor. De supporters hebben de boodschap begrepen en opgepakt. Je ziet op meer fronten dat er behoefte is aan een nieuwe start. Hier ligt een kans en ik geloof er helemaal in dat we gaan slagen", sluit hij af.